Οι εργαζόμενοι της WOLT δεν υποχωρούν!

FacebookTwitterGoogle+Share

Οι εργαζόμενοι διανομείς της WOLT με τη μαζική τους συμμετοχή αντιδρούν στην απόφαση της εταιρείας να μειώσει την αμοιβή τους ανά παραγγελία. Από παντού δέχονται μηνύματα αλληλεγγύης στον δίκαιο αγώνα τους.

Στο πλαίσιο της τέταρτης μέρας απεργίας των διανομέων στην πλατφόρμα «Wolt» και της συγκέντρωσης έξω από τα γραφεία της εταιρείας, εκπρόσωποι από τα σωματεία και Επιτροπή των απεργών έχουν ζητήσει συνάντηση με την εταιρεία, προκειμένου να πάρουν απαντήσεις στα αιτήματα που έχουν διαμορφώσει.

Ωστόσο, η εταιρεία έχει φτιάξει δική της λίστα και θέλει να επιλέξει με ποιους θα μιλήσει. Συγκεκριμένα, θέλει να αποκλείσει από την Επιτροπή με την οποία θα συναντηθεί, τον εκπρόσωπο του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού.

«Αυτό σημαίνει ότι θέλει να συνεχίσει η αδήλωτη εργασία στους στολάρχες. Αυτό σημαίνει ότι θέλει να συνεχίσουν εκατοντάδες συνάδελφοι μετανάστες να δουλεύουν σε τέτοιες συνθήκες», καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι. Εκτός από το καθεστώς του «συνεργάτη», σημαντικό μέρος των διανομέων εργάζονται σε ακόμα χειρότερες συνθήκες, ως υπάλληλοι «εργολάβων», που τους απασχολούν με λειψά ένσημα και ασφάλιση, ενώ παρακρατούν μεγάλο μέρος των αποδοχών τους.

Την ώρα της κινητοποίησης, έγιναν καταγγελίες ότι στολάρχες απειλούν διανομείς να πιάσουν δουλειά γιατί αλλιώς θα τους «κλείσουν» την εφαρμογή. Στο πλαίσιο αυτό, το Συνδικάτο ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω από την υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων των διανομέων.

Κάτω από την αποφασιστικότητα των απεργών, στην αντιπροσωπεία θα συμπεριληφθεί ο αντιπρόεδρος του κλαδικού Συνδικάτου Νίκος Τάκας.